Edit

Despre noi

Kineto Botosani s-a născut din dorința de a ajuta oameni și de a le reda zâmbetul pe buze și plăcerea de a se bucura de viață, de mers și alergat. Specializările membrilor echipei Kineto Botoșani sunt diversificate și întreg personalul este licențiat în kinetoterapie, dar și alte tehnici de recuperare neuro motorii.

 

Contact Info

Povestea războinicul de week-end

 Povestea războinicul de week-end

În timp ce durerile de spate sunt foarte frecvente în rândul adulților , copiii și adolescenții sunt mult mai rezistenți și flexibili și nu suferă de aceleași tipuri de leziuni la care adultii sunt supuși . De fapt , durerile de spate din punct de vedere medical sunt semnificativ de rare la copii si adolescenti, iar la copiii preșcolari sunt foarte puține cazuri.

Deoarece copiii rareori suferă de dureri de spate , orice plângere de către un copil sau adolescent despre dureri de spate acute sau dureri de spate cronice este luată foarte în serios de catre medici pediatri, kinetoterapeuți și, de obicei, va avea ca rezultat o consultare detaliată care va include o revizuire a istoriei medicale a copilului și un examen fizic amănunțit realizat de fizioterapeut. 

Episoade suspecte de dureri de spate, sau  alte caracteristici cu ale durerii , vor putea duce la studii radiologice ( cum ar fi cu raze X sau scanare RMN ) și, eventual, o trimitere la un specialist pentru o examinare suplimentară și teste de diagnosticare .

Tipuri de dureri de spate la copii și adolescenți

Cele mai frecvente cauze de dureri de spate la copii si adolescenți au tendința de a fi oarecum dependente de vârsta acestora:

Copiii mai mici sunt mai putin suspecți de a avea probleme ale coloanei vertebrale. Tensiunile severe se întâlnesc însă la adolescenți și adulți . Astfel , pentru cea mai mare parte școlarii și preșcolarii nu au dureri de spate medical semnificative si disconfortul lor, tinde să fie de scurtă durată . De asemenea , aceștia au tendința de a auto- limită și anume aleg să nu repete activitățile dureroase, care ajută la recuperarea lor, în caz că se produce un episod de dureri de spate.

La o vârstă fragedă , în cazul în care un copil începe să aibă dureri de spate nu este de alarmat că acesta ar avea a o afectiune gravă , cum ar fi o tumoare spinală , o creștere sau o infecție a coloanei vertebrale . Prin urmare , în cazul în care durerile de spate persistă la copilul preșcolar/școlar, sau dacă există alte simptome sugestive de un proces mai insidios ( infecție sau tumoră ), starea copilului va fi cel mai probabil considerată atipică și prin urmare, va fi recomandat să facă o examinare medicală corespunzătoare.

Copiii mai mari tind să fie mai agresivi în activitățile și sporturilep racticate de aceștia, crescând astfel riscul de rănire a oaselor, nervilor și țesuturilor moi de la nivelul coloanei vertebrale . Adolescenții au de asemenea, mai multe șanse de a testa limitele corpurillor lor, de multe ori fiind îndemnați prin publicitatea comercială și / sau presiunea din grupul în care se află.

În acest moment, fracturile de compresie sunt mai obișnuite și vom începe să vedem leziuni de disc ocazionale. De asemenea, pot fi afecte articulațiile dintre oasele vertebrale, provocând leziuni de stres dureroase. Rădăcinile nervoase pot deveni compromise la acești tineri însă cazurile sunt extrem de rare.

Puțini dintre acești războinici de week-end, pot fi convinsi pentru a minimiza activitatea lor sportivă cu risc de accidentare, din care pot apărea dureri de spate. Marea majoritate a tinerilor care înțeleg problema la care au fost supuși se vor retrage din activitățile lor periculoase dar mai apoi se vor întoarce la același comportament prejudiciabil care a provocat problema de spate inițială. Acești războinici de week-end mereu își vor supune corpul la traume prin activitățile lor fizicice fiind deseori împinși de la spate de grupul lor de prieteni în care se află.

Pentru cele mai multe dintre leziuni și episoade de dureri de spate, tratamentul ideal este o perioadă scurtă de repaus, urmată de fizioterapie; iar aici putem enumera câteva exemple de proceduri pe care le putem aplica micului nostru războinic de week-end cum ar fi: TENS, termoterapie, curent galvanic, laser-terapie. etc. 

Tumorile și infecțiile coloanei vertebrale pot să apară în adolescență, dar cel mai întâlnite cauze ale durerilor de spate în adolescență ar fi cauzate de leziunile sportive.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.