Edit

Despre noi

Kineto Botosani s-a născut din dorința de a ajuta oameni și de a le reda zâmbetul pe buze și plăcerea de a se bucura de viață, de mers și alergat. Specializările membrilor echipei Kineto Botoșani sunt diversificate și întreg personalul este licențiat în kinetoterapie, dar și alte tehnici de recuperare neuro motorii.

 

Contact Info

Ce este Kinesio taping și ce beneficii are?

 Ce este Kinesio taping și ce beneficii are?

Kinesio Tapingul este o tehnică bazată pe procesul natural de vindecare/refacere al organismului. Kinesio Taping este aplicată pe mușchi pentru a reduce durerea și inflamațiile, pentru a relaxa mușchii suprasolicitați, și pentru a susține mușchii în mișcare. Această metodă a fost dezvoltată de Dr. Kenzo Kase cu 25 de ani în urmă în Japonia. Aceste benzi îsi exprimă eficacitatea prin activarea sistemelor circulatorii și neurologice. Muşchii nu servesc numai mişcării corpului, dar şi în controlul fluxului circulaţiei venoase şi limfatice, a temperaturii corpului, etc.. Folosind o bandă elastică, s-a descoperit că muşchii şi alte ţesuturi, ar putea fi “ajutate din exterior”. Kinesio Taping creînd astfel o nouă abordare în tratarea nervilor, muşchilor şi organelor.În primii 10 ani, ortopezii, acupuncturistii şi a alti medici au fost principalii utilizatori de Kinesio Taping. Imediat după aceea, Kinesio Taping a fost folosit de lotul olimpic de volei al Japoniei şi metoda s-a extins rapid si la alti sportivi de performanță. Astăzi, Kinesio Taping este acceptată de către medici şi sportivi din Japonia, Statele Unite ale Americii, Europa, America de Sud şi în alte ţări asiatice. Kinesio Tape poate fi utilizat în asociere cu alte tratamente cum ar fi : crioterapia, hidroterapia, masajul sau electrostimularea. În prezent, în țările dezvoltate, Kinesio Taping este folosit în spitale, clinici, licee şi chiar şi de către echipele de sport profesionist. La noi în țară, această metodă este destul de nou apărută,(anul 2009) fiind prezentă doar de câțiva ani iar utilizarea ei se găsește doar în unele clinici. 

Acum terapia cu benzi Kinesio Taping este disponibilă și în Botoșani. Pentru cei care doresc să scape de dureri prin intermediul acestora, mă pot contacta telefonic la: 0754462036.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.