Edit

Despre noi

Kineto Botosani s-a născut din dorința de a ajuta oameni și de a le reda zâmbetul pe buze și plăcerea de a se bucura de viață, de mers și alergat. Specializările membrilor echipei Kineto Botoșani sunt diversificate și întreg personalul este licențiat în kinetoterapie, dar și alte tehnici de recuperare neuro motorii.

 

Contact Info

Ce este drenajul limfatic și care sunt beneficiile?

 Ce este drenajul limfatic și care sunt beneficiile?

În acest articol puteți afla ce este limfa și importanța drenajului limfatic

Sistemul limfatic conține vase limfatice, ganglioni și organele limfoide repartizate în diverse regiuni ale corpului. Rețeaua limfatică este constituită în primul rând din vase prezente în toate țesuturile, între celulele și capilarele sanguine. Doar sistemul nervos central, oasele, dinții și măduva osoasă sunt lipsite de sistem limfatic.

Vasele sale sunt dotate cu un sistem de uși care se deschid și se închid în funcție de presiunea existentă în compartimentul interstitial. Aceste valvule împiedică refluarea limfei. Odată ajunsă în capilarele limfatice, ea se scurge spre vasele limfatice și se îndreaptă spre inimă. Aceste vase seamană mult cu venele. Vasele limfatice superficiale urmează același itinerar ca venele superficiale, iar vasele profunde iau calea arterelor profunde.

Sistemul limfatic are mai multe funcții esențiale comune cu sistemul sanguin. Cele două sisteme participă activ la homeostazie, echilibrul mediului intern. Ele reprezintă o modalitate de transport al principiilor nutritive și al deșeurilor dintr-un loc al organismului într-altul. Ambele dispun de mecanisme de apărare împotriva infecțiilor. 

Starile de oboseală și palpitațiile cardiace pot apărea în urma unei dereglări survenite la nivelul sistemului limfatic. Acest sistem, deseori ignorat și prea puțin cunoscut, are un rol esențial în organism, acela de a elimina toxinele și surplusul de apă. I se mai spune „supapa de prea plin a organismului”. Sistemul limfatic este cel care ne purifică organismul, creând astfel condițiile funcționării corecte a tuturor organelor. Același sistem ne întăreste imunitatea. Este o modă prin cabinetele de remodelare corporală să se practice masajul limfatic pentru eliminarea celulitei și a surplusului de grăsime. Dar, indiferent dacă vreți să slabiți sau doar să vă mențineți, dacă sunteți sănătoși sau suferiți de o boală, de drenaj limfatic aveți nevoie. O bună circulație a acestui lichid misterios numit limfă schimbă total funcționarea organismului, ne revitalizează și, automat, ne conferă o stare de spirit mai bună. Dacă sistemul limfatic el nu și-ar face conștiincios datoria, am cădea mult mai ușor pradă infecțiilor de tot felul.

Efecte benefice ale drenajului limfatic

Drenajul limfatic este recomandat în anumite suferinte: edeme posttraumatice și postoperatorii apărute în caz de fracturi, entorse, hematoame, mastectomie, afecțiuni de origine circulatorie (insuficiență venoasă, insuficiență limfatică, varice, ulcer varicos, celulită), afecțiuni respiratorii (astm, bronșită), afecțiuni reumatismale (cervicalgii, sindrom dureros lombar, coxartroză, gonartroză). De asemenea, pentru viitoarele mămici, masajul manual de eliberare a limfei este benefic precum și cel făcut cu ajutorul aparatului de drenaj limfatic. Cei cu obezitate, retenție hidrică, gripă, sinuzită, mononucleoză, afecțiuni ale sistemului nervos (nevralgii), sechele după accident vascular cerebral, stres, insomnie, migrene, au de asemenea nevoie de un drenaj al limfei. Metoda are rolul de a întări sistemul imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici, dinamizează circulația limfei în spațiile intercelulare, accelerează curentul limfatic și eliminarea rapidă a rezidurilor toxice, antrenează toxinele care blochează procesele fiziologice, intensifică schimburile nutritive și eliminarea toxinelor din corp, ușurează transportul acizilor grași și a colesterolului. Are efect anti-edem și cicatrizant. Fluxul limfei proaspete, bogată în celule reconstructive, favorizează procesul de cicatrizare. Masajul limfatic este capabil să elimine din zona afectată substanțele iritante care împiedică reconstrucția țesutului conjunctiv.

Kineto Botoșani vă poate oferi drenaj limfatic obținut atât prin masaj de drenare cât și printr-un aparat special pentru acest lucru. Pentru mai multe detalii și programări nu ezitați să sunați la numărul de telefon: 0754462036.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.